Verhalen en foto's

4 april 2009

Het zoeken naar verre voorouders is leuk, maar ook erg abstract. Als je 8 tot 10 generaties terug bent staan de mensen toch wel ver af van opa's en oma's waar je het onderzoek mee begonnen bent.

Op een afgeschermd deel van de site staan de eerste foto's en verhalen over de die opa's en oma's, over hun ouders en gezinnen. Foto's die komen uit het familie archief, soms ook uit plaatselijke uitgaven, verhalen die in de familie rondgaan over overgrootouders, en ervaringen van mijn moeder en ooms en tantes.

Het doel op lange termijn is om van zoveel mogelijk mensen een kort levensverhaal te maken met foto's, feitjes, verhalen en indrukken.

Het woonhuis en de schuur inde winter.

Aangezien deze verhalen ook deels betrekking hebben op nog levende personen is dit gedeelte van de site niet publiek toegankelijk. Familieleden die toegang willen hebben kunnen een mailtje sturen, dan maak ik een gebruikersaccount aan zodat ook deze pagina's bekeken kunnen worden.

Ook hier hoop ik natuurlijk op reacties, op nog meer verhalen en foto's zodat de levensbeschrijvingen completer kunnen worden.