Web sites met stamboom informatie

8 maart 2009

De meeste informatie op de site is verkregen van het Zeeuws archief online, met name van de periode na 1800. Maar naarmate de tijd verstrijkt komt er ook steeds meer informatie van voor 1800 op de site.

Daarnaast maak ik gebruik van wat collega stamboomonderzoekers op het internet hebben gezet. Sommigen van hen hebben veel andere, oudere veelal, bronnen aangeboord. Hieronder een aantal van de stamboom-sites waar ik informatie van heb gebruikt, in de kwartierstaat worden nog meer sites gerefereerd.

Genealogie van de Zeeuwse familie Houterman.
Mooie site met een stamboom die teruggaat tot Adriaen Outerman, overleden voor 1622. Elizabeth Houterman is een nazaat van hem, en voorouder 209 in mijn kwartierstaat. Net zoals bij Houtekamer, is bij Houterman in de loop der jaren een H verschenen aan het begin van de naam.
Het Geslacht Dommisse.
Site met heel veel gegevens over Zeeuwse families. Gebaseerd op onderzoek vanaf 1894 van de grootvader van de huidige onderzoeker Kees Dommisse. Voor mij informatie over de voorouders van Jan Samuelse Wisse, voorouder 210 in mijn kwartierstaat.
Genealogie Homepage of Tom Schulte
Uitgebreide site met heel veel families en zeer gedetailleerde gegevens uit een ver verleden. Veel informatie uit oude aktes. Voor mij heel veel voorouders van Jacob de Wilde en Cornelia van der Rhee, voorouders 148 en 149 in mijn kwartierstaat.
Daane Stamboom
Site met maar liefst 18751 personen, waaronder de voorouders van Pieter Daane, voorouder 150 in mijn kwartierstaat.