Zwaluwen

Tijdens onze vakantie op de Oostzee zien we in de kustplaatjes en dorpjes heel veel zwaluwen: de huiszwaluw, boerenzwaluw, oeverzwaluw en gierzwaluw.  Ik heb een paar uur besteed aan vliegende zwaluwen, maar echt mooie vluchtfoto’s (birdpix waardig) heeft dat nog niet opgeleverd. Op mijn eigen site zijn de criteria voor vliegende vogels wat soepeler, dus kan ik er wel wat tonen.

Eerst twee foto’s van de zwaluwen bij de krijtrotsen van Mons Klint. De rotsen worden daar langzaam uitgesleten door kleine stroompjes, en dat geeft modderpoeltjes onderaan de kliffen.  In die modder verzamelen de zwaluwen hun cement.

DSC_4062

Dat resulteert dan in nesten tegen de klifwanden, waar de vogels af en aan vliegen. Op deze foto huiszwaluwen, maar er zitten ook oeverzwaluwen.

DSC_4079

Bij het strandje van Omø waren heel veel oeverzwaluwen actief. Hier twee foto’s daarvan.

DSC_3375

DSC_3409

In de haven van Allinge was een oeverzwaluw zo vriendelijk toilet te gaan maken op de walstroomkabel van de boot naast ons. Dat leverde een paar mooie close-ups op van een zwaluw.

DSC_4586

Tenslotte een gierzwaluw. Voor mij is dat de lastigste soort om te fotograferen, ze vliegen heel snel en bij voorkeur in de schemering. Dit is één van de beste foto’s die ik heb kunnen maken.

Gierzwaluw Gierzwaluw
Blog

Volgende artikel

Kołobrzeg (Polen)