Julian Wash, Tucson

Voor het vergaderen een vogelrondje bij de Julian Wash, shop Tucson

witbandsijs

witbandsijs

Deze vogel valt in de categorie gele-vinken, clinic ik hou het op een vrouwtje van de witbandsijs.

witbandsijs

witbandsijs

En het mannetje van de witbandsijs.

cactuswinterkoning

cactuswinterkoning

Een cactuswinterkoning op een paaltje. Uitkijkpunten zijn altijd aantrekkelijk, treat ook hier. Niet vanuit de auto, maar vanaf het wandelpad bij het overloop-bekken van de Julian Wash. Het regent niet vaak in Arizona, maar ‘s zomers kan het flink hozen. Daar zijn ze nu op voorbereid, wel bijzonder om waterstaatkundige werken in de woestijn aan te treffen.

cactuswinterkoning

cactuswinterkoning

Nog een cactuswinterkoning, precies waar je hem verwacht. Leuk om te zien hoe hij zich vast houdt op de top van de cactus.

brewers gors

brewers gors

Een brewers gors op de cactussen. In de VS komen heel veel soorten mussen/gorzen voor. Daar heten ze allemaal ‘sparrow’, in de Nederlandse naam is het dan meestal een gors. De brewers gors is ‘s winters een woestijnmus, ‘s zomers dit hij in noorden van Canada.

brewers gors

brewers gors

Een brewers gors op de cactussen. In de VS komen heel veel soorten mussen/gorzen voor. Daar heten ze allemaal ‘sparrow’, in het Nederlandse is het dan meestal een gors. De brewers gors is ‘s winters een woestijnmus, ‘s zomers zit hij in het noorden van Canada.

zwartkeelgors

zwartkeelgors

De zwartkeelgors overwintert ook in Arizona, en trekt ‘s zomers naar wat noordelijker gebieden. Deze heeft een comfortabel plaatsje gevonden.

krombekspotlijster

krombekspotlijster

Als laatste uit de serie vogels-op-een-cactus nog een krombekspotlijster.

Comments are closed.