Vogelen op Hiddensee (Rügen)

We zijn met de boot een paar dagen op Hiddensee geweest, tadalafil een klein toerisch eiland in Rügen. Dat is het noordoosten van Duitsland, shop deel van het vroegere Oost-Duitsland.

Rugen is een leuk eiland, medicine deels toeristisch, maar ook groot genoeg om rustige natuur te hebben. Er zijn broedkolonies van oeverzwaluw en dwergsterns.

De oeverzwaluwen zitten aan de noordkant van het eiland, met zeker honderden nesten in de steile oevers. Vanaf het strand kun je activiteiten volgen.

Nestholen van Oeverzwaluwen

Nestholen van Oeverzwaluwen

Aan de oever ligt veel wier te rotten, de zwaluwen komen af op de vliegen die veelvuldig aanwezig zijn.

Oeverzwaluwen

Oeverzwaluwen

De broedkolonie van de dwergsterns is buiten zich in ‘verboden’ natuurgebied, maar de vogels vliegen op het hele eiland langs het strand om te vissen.

Dwergstern

Dwergstern

Dwergstern

Dwergstern

Op Hiddensee is autoverkeer verboden. De toeristen worden vervoerd met paard en wagen. Een redelijk deel van het eiland is als paardenwei in gebruik, tot groot genoegen van onder andere de veldleeuwerik. Je hoort ze overal zingen.

Veldleeuwerik

Veldleeuwerik

Veldleeuwerik

Veldleeuwerik

Vogels hebben last van parasieten, ongedierte in hun verenpak. Een van de manieren om daar wat aan te doen is een stofbad nemen. Dat doen leewerikken regelmatig. Ook mussen zie je dat veel doen.

Veldleeuwerik neemt stofbad

Veldleeuwerik neemt stofbad

Tenslotte een grauwe klauwier. Een vogel die ik voor deze reis nog nooit had gezien, maar die me nu overal rond de oostzee opvalt.

Grauwe klauwier

Grauwe klauwier

Comments are closed.