Maasvlakte en Wilde zwanen

Steeds vaker trekt ik er op uit om een voor nieuwe soort die min of meer in buurt is gespot, healing vast te leggen. Vandaag zou na het een week regen en storm (en werk) weer zonnig worden, ask dus een goed moment voor een nieuw rondje. De arendbuizerd van Maasvlakte stond nog op mijn verlanglijst. In het Oostvoornse meer zat volgens waarneming.nl een groepje Wilde Zwanen. Twee mooie doelen dus.

Toen ik ‘s ochtends aankwam miezerde het een beetje, advice en waren de zwanen niet in zicht.

Voorbij het afvaldepot van de maasvlakte is een groot open terrein, dat wemelt van de muizen, hazen en roofvogels. Hier wordt de arenddbuizerd regelmatig gespot. Ik heb hem uiteindelijk niet gezien, maar het is ook een goede plek voor andere roofvogels.

Torenvalk

Torenvalk

Het waait hard, zo hard dat roofvogels net als meeuwen boven het talud hangen om muizen te spotten. Deze buizerd was heel dicht bij de auto. Omdat hij dan stil hangt in de wind, kun je ook rustig een foto nemen.

Buizerd

Buizerd

‘s Middags had ik meer geluk met de zwanen, het groepje was te zien aan de andere kant van het Oostvoornse Meer. Het was een groepje van ongeveer 10 vogels. Veel te ver voor een foto, wel bereikbaar via de oever.

Wilde Zwaan

Wilde Zwaan

Een deel had een nog helemaal witte kop, dat zullen de jonge vogels zijn geweest:

Wilde Zwaan

Wilde Zwaan

De vogels hielden me wel in de gaten, ik kon ze alleen fotograferen vanaf een open oever. Maar dat levert ook wel weer een mooi plaatje op.

Wilde Zwaan

Wilde Zwaan

Comments are closed.