Stellendam – Grevelingen

De radar moest worden gerepareerd en dat is specialistisch werk dus hebben we een afspraak gemaakt met AML in Bruinisse. Het wordt tevens de eerste vaarweek van het seizoen.

Woensdag 1 juli vertrekken Jason en ik richting Haringvlietbrug. Het is 4 uur als we de haven uitvaren, en er staat een oostenwind. Pal tegen, dus we gaan op de motor richting brug. We eten onderweg de macaroni die we van thuis hebben meegenomen. Om 18:30 zijn we bij de brug, en mogen we mee met de opening. We gaan voor anker op het Hollands Diep bij de sluizen.

Brugopening Haringvlietburg - zonder huik

Brugopening Haringvlietburg – zonder huik

Eerst is er nog een klus te doen: de huik moet onder het grootzeil gewerkt worden. De wind is inmiddels afgenomen tot 8 knopen, dus we wagen het erop. Voor anker hijsen we het zeil alsof we een tweede rif zetten. De laatste karratjes binden we samen, zodat het zeil wel los komt van de giek, maar niet al te veel kracht heeft terwijl de boot achter het anker draait. Het gaat allemaal behoorlijk soepel, met een min of meer gehesen zeil kun je goed zien hoe de huik moet komen. Ter controle hijsen we het zeil helemaal, en het zit er netjes op. Ruim een uur werk, valt niet tegen.

De huik zit er op

De huik zit er op

’s Avonds nog een conference call voor het werk.

Donderdag 2 juli is de sluizendag. Met onze mast moeten we door de beroepsluizen, waar een beweegbare brug is. Die wordt tijdens de spits niet geopend, dus we melden ons om kwart voor tien. We hebben geluk en mogen zo mee. Op het Volkerak is het windstil, motoren dus. Halverwege steekt de wind op, nu zuid-west, weer pal tegen. Als we om 12:00 bij de Krammersluizen aankomen mogen we weer zo mee. En bij de Grevelingensluis ook. Dat komt niet vaak voor, drie keer zo doorvaren.

Krammersluizen

Krammersluizen

Om 13:40 liggen we in de jachthaven van Bruinisse. Jason gaat met de bus naar zijn auto in Stellendam en ik blijf aan boord.

Het is een warm weekend, de afspraak is pas maandag. Om nu drie dagen is de haven te liggen is ook zowat, maar alleen varen heb ik ook nog nooit gedaan. Vertrekken en varen is het probleem niet, maar aanleggen… Het weerbericht voorspelt voor zondagochtend weinig wind, gevolgd door windstoten en onweer in de middag. Een paar dagen voor anker moet kunnen, en dan zondag voor de buien weer terug. Eerst boodschappen doen en vogelrondje. Niet veel bijzonders gespot, maar deze graspieper wilde wel poseren.

Graspieper

Graspieper

Vrijdagochtend naar buiten, en voor anker in de noordoosthoek van de Grevelingen, rustig plekje beschut tegen de verwachte wind van de onweersfrontjes die morgen overkomen. Een warme dag, mooi weer om wat chroom te poetsen en af en toe een rondje rond de boot te zwemmen. De Grevelingen is heel druk, maar die drukte concentreert zich in de geulen en bij eilandjes. Mooie stille avond op het water.

Zaterdag begint mooi, maar in de loop van dag trekt het dicht en gaat het flink waaien. Er vallen een paar spetters. Voor het eerst de camping waterkoker geprobeerd; een kannetje water (0.8l) koken kost 10 Ah. Met de windgenerator kun je dat wel weer aanvullen. Tijdens het koken loopt er 80 Ampere naar de inverter, dat is wel flink. Weer een mooie avond.

Avond op de Grevelingen

Avond op de Grevelingen

Zondagochtend 5 juli is het bladstil, alles spiegelt op het water. Hele mooie ochtend, dat zijn van die ochtenden waar je het voor doet. De voorspelling zegt dat het vanaf 13:00 gaat onweren, en flink ook. Vandaag is de aankomst van de Tour de France op Neeltje Jans. Voor de TV-beelden willen ze graag veel zon, maar het wordt een etappe met veel regen en valpartijen. Slechte dag voor de Nederlanders in de tour…

Stille ochtend op de Grevelingen

Stille ochtend op de Grevelingen

Op de ankerplek is om 11 uur nog steeds heel stil, maar ik zorg er toch maar voor tegen 12:00 in de haven te zijn. Na zes seizoenen op de boot nu voor het eerst alleen aanleggen. Natuurlijk valt het heel erg mee. Het waait amper, boot naast de steiger, lijntje vast, klaar. Vanwege de reparaties kan ik in de havenkom vlak bij het havenkantoor aanmeren. Dat maakt het makkelijk. Maandag de radar, dinsdag het motoronderhoud.

Blog

Vorige artikel

Buiskap
Blog

Volgende artikel

Radar en andere reparaties