WordPress

De site is gemaakt op basis van het Twenty Eleven Theme van WordPress.  WordPress en het theme zijn gratis software.

Natuurlijk kon ik het niet laten om de standaard layout aan te passen, en extra plugins te installeren.  Het kost even tijd, maar de header tekst staat nu in de foto, en de letters zijn niet meer zo super groot.

Voor de liefhebbers mijn keuze van de plugins:

  • WOW Slider: mooie app waarmee je plaatjes tot een slideshow kunt combineren op je (Windows of Mac) PC.  Het geheel wordt dan een ZIP file die je upload naar de site.  Praktisch en snel.
  • Taxonomy Metadata en Unique Headers: combinatie om een bepaald header plaatje te kunnen tonen op een pagina of bij een post.  Default gedrag van het Theme is een random plaatje.
  • Add Link to Facebook: doet wat het zegt, maar in de praktijk zet ik het meestal uit.  De tijd moet leren of dit een blijvertje is.
  • WP Backup: maakt een backup van je site, met alle instellingen, die kunt downloaden en later restoren.

Daarnaast nog wat kleine dingetjes.

Op zich ben ik wel tevreden met WordPress voor wat ik wil.  Het voor- en nadeel is dat het hele systeem is opgebouwd rondom ‘posts’.  Je kunt makkelijk even tekst maken, maar het is eigenlijk geen content management systeem.  Als je iedere pagina wilt customizen is het niet de beste oplossing.

Een van de redenen voor mij om WordPress te kiezen is dat je heel makkelijk mailtjes kunt sturen die je ‘automatisch’ post op de site.  Ooit, als ik de wereld rond ga zeilen, is dat heel belangrijk.  Nu is het een leuke smoes om te spelen.

Aan elkaar knopen

DSC_0814 Starrevaart

Ik ben weer lekker aan het spelen met de computer.  De website, facebook, vogeltjes, allemaal door elkaar heen.  Het is net als vroeger met de electronica: de lol is voor een deel ook om alles aan elkaar te knopen.  Als het dan werkt is het weer een stuk minder interessant.

Mijn projectje nu is om op de website een berichtje te posten, en dan in facebook een samenvatting te krijgen met een plaatje.

WordPress en Facebook

Ik moet eigenlijk een surprise maken, maar ik ben aan het spelen met WordPress, en de mogelijkheid om posts door te linken naar Facebook.  Als het goed is moet dit bericht nu ook op Facebook verschijnen, met een plaatje van WordPress.

Hello world!

Yesterday I installed WordPress on my domain, to create an easier way to maintain the website, or if nothing else to have a way to post information quickly on the site, without the need for HTML editting.

WordPress is quite a universe, it takes a lot of learning, but you can also do stuff out of the box.  Like this site now.  As compared to my main web site it looks not as clean, but as I understand more of WordPress and the CSS I am sure I can make it more to my liking with a child-theme.

Already fonts look better, and the titles are a bit smaller.