Tucson lunch birding

Voor het werk een weekje naar Tucson, uiteraard met de camera. Tucson ligt in de Sonoran Desert, een gebied dat meestal heel droog is, maar in de zomer wel regen krijgt. Het resultaat is een verbazingwekkend rijke flora en fauna. Tijdens de lunch pauzes kan ik even een rondje doen met de camera.

blauwkeelsialia blauwkeelsialia

De blauwkeelsialia is (ook) een parkvogel in Arizona. Rondom de gebouwen van de Universiteit in Tucson, en ook in de stadsparken zie je ze regelmatig. Het zijn heel fotogenieke vogels.

says phoebe says phoebe

Er zijn verschillende soorten phoebe’s in Arizona. Deze says phoebe wilde graag poseren, en komt hier wel heel mooi met zijn achtergrond samen.

rode tiran rode tiran

De rode tiran is een heel opvallende verschijning. Dit is mijn eerste foto aan het begin van de week, verderop in de week heb ik er nog veel meer gezien en gefotografeerd.

blauwkeelsialia blauwkeelsialia

Afhankelijk van hoe het licht valt op de blauwkeelsialia krijg je een heel ander beeld van de kleuren. Dit is een plaatje in de schaduw, waarin hij zijn naam eer aandoet.

krombekspotlijster krombekspotlijster

De krombekspotlijster is een woestijnvogel die op de grond zijn kostje bij elkaar scharrelt. Hier een exemplaar dat van steen naar steen gaat op zoek naar iets eetbaars.

bewicks winterkoning bewicks winterkoning

Een Bewicks winterkoning, niet de scherpste foto helaas, maar de enige uit de collectie, daarom mag hij toch blijven.

blauwkeelsialia blauwkeelsialia

Nog een blauwkeelsialia in mooi zacht licht onder in een boom.

Blog

Vorige artikel

Fort Clinch State Park, and more…
Blog

Volgende artikel

Julian Wash, Tucson