Bocas del Toro naar Cerro Punta

Dinsdag begint de dag met werk email en telefoon.  Het voornemen om geen mail te lezen blijkt toch niet haalbaar.  Gelukkig is bellen de rest van de vakantie niet meer nodig.

Om 8:45 worden we opgehaald door Sashana van de reisorganisatie, die ons begeleid naar Almirante.  De tocht naar Almirante gaat per watertaxi, een uit de kluiten gewassen speedboot waar 20 man in mee kan.  Een half uurtje varen, vol gas met een oude buitenboordmotor van 200 pk. Net niet genoeg om helemaal te planeren, maar het gaat wel vlot.

Almirante is heel erg armoedig, met een sloppenwijk op palen in het water.  Als we aan de kant stappen, worden we bijna belaagd door potentiele chauffeurs, maar Sashana , draagt ons over aan een Spaanstalige taxichauffeur die staat te wachten.

De taxirit naar David duurt bijna 4 uur. Het voert ons door mooie groene bergen, langs Chiquita plantages, en langs een stuwdam.  Als we de continental divide passeren, wordt het droger.  En juist dan is al het land bebouwd.

In David pikken we de huurauto op, een luxe Toyota 4-wheel drive.  Ik had voor een Garmin navigatie systeem een Panamese kaart (van OpenStreetMap) gedownload, en dat werkt goed.

De weg naar Cerro Punto waar hotel Los Quetzales ligt is heel goed; we klimmen naar 1900 meter vrijwel zonder een haarspeldbocht.  We dachten bij een lodge in een ravijn aan te komen, maar het hotel staat als een Alpenhotel in de het dal (op 1900 meter, dat wel).  Het ziet er uit als een skihotel, veel hout.  Best groot ook.  Helemaal op de eco tour, het restaurant gebruikt groenten uit eigen tuin, spaarlampen in de kamers, warm water (deels) uit zonneboilers.  Continue brandend open vuur in de eetzaal.

Bij de kamer is een balkon, waar kolibri’s af en aan vliegen. Leuk om foto’s van te maken.

[wowslider id="15"]

Follow me!

Panama

Vorige artikel

Snorkelen bij Bocas Del Toro
Panama

Volgende artikel

Amistad park