Bocas del Toro

Zondag begint de dag met minder wolken.  Vandaag gaan we met huurfietjes van Bocas Sailing (8$ per dag, niet duur) naar Bluff Beach, iets van 10 kilometer fietsen.

Als we weggaan hangen er dreigende luchten, maar in de loop van de dag wordt het steeds zonniger.  Bluff Beach is aan de Caribische kant, dus er staat veel deining. De weg naar het strand is deels een zandpad, dus dat is stevig trappen.  De weg langs het strand is ook eenvoudig: aangereden grond. Af en toe is een klein stroompje landinwaarts, en dan kan de weg zomaar door een kreekje doorsneden worden.  Dan moet je even over het strand verder.

We stoppen voor een wat bredere kreek waar een nieuwe plank-brug wordt gemaakt, even het strand op. In de zon is het warm, maar met verse ananas en banaan is het wel uit te houden.  Later gaan we nog verder, de brug is dan af.  Maar het patroon herhaalt zich: steeds stukjes via het strand. Ze zijn wel bezig om de weg op te knappen.  Bij ons eindpunt zijn de golven nog een stuk hoger, leuk voor Gilbert om in de branding te spelen.  Als een klein kind wegrennen voor de volgende grote golf blijft altijd leuk.

’s Avonds eten we bij Beuna Vista, eerst happy hour coctails, en daarna een hoofdgerecht.  De kaart oogt hier simpeler, maar ze kunnen beter koken.  Van de restaurants tot nu toe op Bocas de beste keuze.

Na het eten is nog lekker warm, we gaan nog een poosje op het balkon zitten.  Ineens horen we een gigantische herrie, het begint te stortregenen uit het niks.  Het blijft regenen, tot in de vroege ochtend.

[wowslider id="11"]

Follow me!

Panama

Vorige artikel

Naar Bocas del Toro
Panama

Volgende artikel

Snorkelen bij Bocas Del Toro