De Quetzal

Donderdag om 7 uur staat Carlos gereed, om te gaan zoeken naar de Quetzal, de mooiste vogel van het bos.

Als we uit de auto stappen hoort Carlos gelijk toekanets.  En hij hoort ook een Quetzal, maar nu hem nog zien te vinden.  We lopen eerst vergeefs langs groenteveldjes.

Daarna gaan we een eindje de Quetzal trail op; we komen dan in een heel mooi dal met een combinatie van oerbomen en nog meer groenteveldjes.  Ontbossen in de praktijk, maar wel mooi.  De Quetzal laat zich niet zien.  Terug naar de bosrand, maar ook daar zijn wel Quetzals te horen, maar niet te zien.  Uiteindelijk geeft Carlos het op en lopen we terug naar de auto.  Met een weids gebaar zegt hij ‘soms zie ik ze in die bosrand’, en dan ineens ziet het een Quetzal.  Omdat de Quetzal zich had stilgehouden, hadden de gids hem gemist. Uiteindelijk levert het mooie foto’s op.

Na de Quetzal queeste stoppen we nog bij een beekje, en bij een bed en breakfast.  Ook daar schieten we nog de nodige plaatjes.  Carlos ziet dan direct wat het is.  Door ervaring wijs geworden schrijven we de namen nu direct op. Veel vogels zijn met gids erg moeilijk te herkennen voor beginners.

[wowslider id="18"]

’s Middags vertrekken we naar Boquete.  Volgens de routeomschrijving moet dat via de Panamerica, maar dat is ver om.  We vragen Carlos om advies: er is een mooiere, korte en goede weg binnendoor.  Het eerste stuk bochtig, en met de nodige steile stukken, maar nieuw geasfalteerd en voorzien van een gele middenmarkering.  ‘volg de weg met de gele markering en je komt in Boquete’.  Onze routeplanner is het er mee eens, dus we rijden binnendoor.  Het is een hele mooie weg door landelijk gebied.  Een paar keer moet je door een diep rivierdal.  Onderweg is ook een groot sinasappelgebied, waar we Caracara’s (roofvogels) spotten.

In het Boquete missen we de afslag; de situatie is veranderd sinds de routeomschrijving is gemaakt. Het advies is nu ‘volg de borden naar de golfbaan’.  Met het mobieltje van reisorganisatie krijgen we de goede instructies door.  Eenmaal aangekomen kiezen we voor een wat luxer huisje met een mooi balkon met bos-zicht.  Het huisje heeft ook een eigen keuken. We gaan even terug naar het dorp om proviand in te slaan, zodat we een paar dagen wat lichter kunnen eten.  Bordje pasta in plaats van een groot stuk vis of vlees of pizza.

[wowslider id="19"]

Follow me!

Panama

Vorige artikel

Amistad park
Panama

Volgende artikel

Vogelen met Terry