Panama

Woensdagavond komen we aan in Panama stad, na een lange rechtstreekse vlucht uit Amsterdam.  De vlucht duurt 11 uur, maar dankzij het tijdverschil zijn we toch voor het donker wordt in Panama stad.  We maken een rondje en landen vanaf de westkust over de mangrove bossen.

Als we onze koffers hebben opgepikt, staat de taxi gereed. We worden naar ons hotel in het centrum gebracht.  Panama stad heeft veel hoogbouw, maar nog niet de wegen die daar bij horen.  De wegen die er zijn worden opgeknapt en ze bouwen een metro. Elke ochtend en middag staat alles vast, en dat ervaren we direct.

Het hotel is een appartement hotel in het centrum, kamer, keuken met wasmachine en droger, echt ingericht op langer verblijf.  De kamer is praktisch en heel groot, niet per se gezellig. De mensen in het hotel zijn heel vriendelijk.

We laten onze bagage in de kamer en gaan nog even naar buiten om water te kopen.  Dat was achteraf niet nodig geweest in Panama stad, het water in het centrum is drinkbaar voor Europeanen, met dank aan de ex-Amerikaanse kanaal zone.  We gaan een hapje eten bij Manolo, een simpel restaurant voor de locals. We bestellen een paar biertjes en een pizza, die verrassend goed is.  De eerste meevaller.  Aan de tafels naast ons spelen jongelui druk met hun iPhones.

[wowslider id="6"]

Follow me!

Fotografie

Vorige artikel

Tucson
Panama

Volgende artikel

Panama kanaal en de oude stad