Luieren in Boca Chica

In de lodge verlaten we het terrein nauwelijks.  Lopend verkennen het gebied vlak bij de lodge, vrij droge grond waar koeien worden gehouden.   Ook hier weer vogels die we in Nederland niet zo kennen: hele zwermen parkieten.

We huren twee dagen een kano waarmee we naar een nabijgelegen tropisch strandje peddelen. In een half uurtje zijn we er.  Lekker schaduw van grote bomen, windje, strandje om wat heen en weer te lopen.  De eerste dag zien we ineens een groep gieren op het strand.  Als Gilbert probeert foto’s te maken, blijken de gieren een Mangrove arend, die een grote vis had verschalkt, te achtervolgen.

De tweede dag zit er groep apen in de bomen bij het strand.  Ze maken flink herrie, vooral als we (te?) dicht in de buurt van hun boom komen.  Het standje is bijzonder: vlakbij de resorts, maar toch leeg.  Waarom woont daar niemand?

Aan het einde van de middag nodig Derek en Avril ons uit om even te gaan kijken naar hun bouwproject: het  buitenverblijf van  de  Amerikaanse  eigenaar.  Derek bouwt daar met 6 bouwvakkers een heel complex.

Gilbert maakt nog wat kleine wandelingetjes op zoek naar vogels.  De laatste ochtend stellen Mitch en Vicky zich voor: zelfklaarde gypsies die 6 maanden per jaar met zijn boot bij Boca Chica ligt, en 6 maanden per jaar in de VS leeft.  De boot en het stel zien er uit alsof ze een rijk leven achter de rug hebben.

’s Avonds eten we in het resort; ze hebben een goede kok en lekkere wijn.  Dat levert nog een paar leuke foto’s op van parkieten.  Elly leert de ober Irish coffee te maken.  Het levert gelijk een hele goede Irish coffee op waar ze nog dagen over praat.  Hij heeft het snel opgepikt.

[wowslider id="24"]

Follow me!

Panama

Vorige artikel

Seagullcove lodge in Boca Chica
Panama

Volgende artikel

Villa Romana