Naar Anton Valleys

Vrijdag vertrekken we van Villa Romana naar Anton Valley, m een hele grote vulkaankrater.  We maken ook weer een paar vogelstops; vlakbij Pedasi komen we langs een grote plas veel voor ons bijzondere watervogels: slangehalsvogels, fregatvogels,

ooievaars en een eendesoort.

Onderweg stoppen we bij Arena om te kijken naar Panamees aardewerk.  Het is allemaal nogal primitief en groot; meer voor in de plaatselijke tuinen dan voor onze koffers.

Met alle stops schiet het niet zo op, dus na een poosje besluiten we verder door te rijden naar Anton Valley.  Het stuk Panamarican highway is goed, we kunnen bijna steeds 100 km rijden.  Behalve dan bij de bushaltes, stadjes, uitritten en wat er al niet meer aan deze weg ligt.

De weg naar Anton Valley is bochtig maar helemaal vernieuwd: keurig asfalt zonder gaten.  Anton Valley zelf is helemaal voor de toeristen: hotels, restaurants, en attracties zoals een orchideeentuin, slangenparkje, dierentuin etc.  Vrijdag is ook de verjaardag van Elly: die vieren we met een diner bij Ricon Valley, een gezellig hotel/restaurant net buiten het stadje.  Voor 12 dollar krijgen we een fles witte wijn in een mooie koeler.

[wowslider id="26"]

Follow me!

Panama

Vorige artikel

Villa Romana
Panama

Volgende artikel

Anton Valley verkennen