Birding in Tucson

Na een paar dagen vergaderen nu een hele dag met de camera op stap. Vogelplekjes opgezocht met behulp van eBird, het equivalent van het Nederlandse waarneming.nl.

De onderstaande foto’s zijn genomen bij Fort Lowell Park, Tucson.

gilaspecht gilaspecht

De gilaspecht is een veel voorkomende specht in de Sonoran Desert. Hij laat zich ook altijd goed horen en gaat krijsend van boom naar boom (of cactus). Hier even een rustmomentje.

zwarte zijdevliegenvanger zwarte zijdevliegenvanger

De zwarte zijdevliegenvanger is een opvallende en mooie vogel. Glanzend zwart met een mooie kuif.

spreeuw spreeuw

Een gewone spreeuw kan ook heel mooi zijn. In Arizona komt de ‘Nederlandse’ spreeuw ook voor, al lijken de Amerikaanse vogels bijna nog kleurrijker dan de Nederlandse.

De onderstaande foto’s zijn genomen bij Evergreen Cemetery, Tucson.

rode tiran rode tiran

De rode tiran is toch wel een van de mooiste vogels die ik heb gezien in Arizona. Dit is het mannetje, een heel opvallende verschijning. Hij zit op een boomtakje, vliegt dan op, vangt een vliegje bij de grond, en komt daarna weer terug op zijn oude stek of vlak daarbij. Veel vliegenvangers doen dat.

rode tiran rode tiran

 

De Onderstaande foto’s zijn genomen bij Christopher Columbus Park, Tucson.

amerikaanse oeverloper amerikaanse oeverloper

Een Amerikaanse oeverloper op een voor mij onverwachte plek: bij een grote visvijver in Tucson. Ik vraag me dan altijd af hoe zo’n klein vogeltje ontdekt waar het water is in die grote Sonoran Desert.

amerikaanse oeverloper amerikaanse oeverloper
bandijsvogel bandijsvogel

De Bandijsvogel is zeker niet zeldzaam, maar wel lastig te fotograferen omdat hij al snel opvliegt, ook als je nog heel ver weg bent. Ik was daarom blij met deze foto waar hij relatief rustig poseert.

De onderstaande foto’s zijn genomen bij Sweetwater Wetlands, Tucson.

zwarte phoebe zwarte phoebe

De zwarte phoebe is ook een vliegenvanger, familie van de rode tiran dus. De zwarte phoebe vind je in de buurt van water, in dit geval het water van de Sweetwater zuiveringinstallatie in Tucson. Hier wordt verwerkt afvalwater opnieuw in de grond geinjecteerd. Tucson heeft niet veel water, dus recycling is belangrijk. Dit gebiedje is speciaal ingericht om de vogels en vogelaars te behagen.

rosse stekelstaart rosse stekelstaart

Een rosse stekelstaart mannetje in volle zomerkleuren. Het voordeel van dit relatief kleine gebiedje is dat de vogels niet zo heel ver weg kunnen zitten. Op zee of op grotere plassen houden de stekelstaarten meestal meer afstand tot hun publiek.

rosse stekelstaart rosse stekelstaart
geelkopmees geelkopmees

Een geelkopmees op een typische plek: middenin de struik. Ik heb geprobeerd om tussen de takjes door toch een bruikbare foto te maken.

witbandsijs witbandsijs

Het mannetje van de witbandsijs.

wilsons zanger wilsons zanger

Niet de scherpste foto helaas, maar wel de beste die ik heb van de wilsons zanger. Ik heb hem helaas maar een keer gezien, geen herkansingen dus.

gambels kuifkwartel gambels kuifkwartel

Quail ofwel gambels kuifkwartel, een veel voorkomende vogel in de Sonoran Desert. Kuifkwartels leven vooral in de struiken in de cactusbossen.

Follow me!

Blog

Vorige artikel

Julian Wash, Tucson
Blog

Volgende artikel

Sweetwater Wetlands, Tucson