Cowes

Zaterdag 23 juli

Vandaag blijven we in Cowes. Ik heb gezocht naar natuurgebieden in de buurt van Cowes, en twee dingen gevonden in de buurt van Newport. Newport ligt aan het einde van de getijdenrivier de Medina.

Dodnor Creek

Dodnor Creek

Het eerste gebiedje is Dodnor Creek, aan het fietspad van Cowes naar Newton.  Het is een afgedamde kreek, met een wandelpad landinwaarts.  Helaas is het pad nogal overgroeid met brandnetels en bramen.  Het leukste punt is een plasje waar een meerkoet met jongen werkt aan een volgend nest.  Boven het plasje vliegen libellen, maar er zijn weinig foto punten.

Strop

Strop

Iemand met lugubere ideeën heeft attributen in het gebied achtergelaten.  Ik zie verbogen krukken met een half verbrande jerrycan, en een stoel met een strop. Engelse humor?

Het volgende gebiedje is wel heel leuk: Shide Chalk Pit is een verlaten kalkgroeve, een put in het landschap dus.  Via een trap daal je af, en dan ben je in een wereld zonder mensen en huizen.  Dit is wel een heel leuk plekje.

Shide Chalk Pit

Shide Chalk Pit

Een open veld met veel verschillende vlinders, orchideeën en libellen.  Met mijn camera vermaak ik me prima.

Een Blauwtje

Een Blauwtje

De meest voorkomende vlinders zijn blauwtjes, waarschijnlijk zijn het verschillende soorten. Dat moet ik nog uitzoeken.

Gewone Bronlibel

Gewone Bronlibel

Aan de rand van het gebied loopt een klein stroompje, waar een gewone oeverlibel en een gewone bronlibel actief zijn.  De laatste soort is nieuw voor mij.  Het is een schitterend beest.  Zijn Engelse naam “Golden-ringed Dragonfly” doet hem meer eer aan vind ik.

Stream in the Chalk Pit

Stroompje in de Shide Chalk Pit

Na de fietstocht verkennen we samen Cowes.

Cowes Chain Ferry

Cowes ketting veerboot

Eén van de attracties van Cowes is de “floating bridge”, een ketting veerboot (chain ferry), die zich aan een ketting naar de andere kant trekt.  We laten ons meevoeren met deze antieke veerboot.  De oplettende en ter plekke bekende lezer zal zien dat de foto van de veerboot ’s ochtends is genomen tijdens mijn fietstochtje; de zon staat in het oosten.

Wedstrijdzeilers

Wedstrijdzeilers

Cowes is een leuk plaatsje, met veel excentrieke winkeltjes.  Ook goede watersport(kleding)winkels, pubs en wat je verder mag verwachten in een toeristische watersportplaats.

Opvallend is het grote aantal besloten clubs.  De meeste sjieke club gebruikt het Cowes Castle bij de ingang van de haven.  Uiteraard met een eigen haventje en portier, en kanonnen

We eten in een bijzonder restaurant, bijzonder vanwege de architectuur vooral. De gevel bestaat uit glas in lood ramen, heel mooi.  Het eten is trouwens ook lekker.

Restaurant Jolliffe

Restaurant Jolliffe

Terug in de haven krijgen we van onze buurman het dringende advies om toch vooral naar de Beaulieu river te gaan.  Iedereen zegt dat, dus dat gaan we doen.

Blog

Vorige artikel

Chichester Harbour
Blog

Volgende artikel

Beaulieu River