Esumakeech, Lauwersmeer

Tijdens ons verblijf in Oostmahorn ben ik een paar keer naar de vogelkijkhut en kijkschermen van Esumakeech geweest, aan de westkant van het Lauwersmeer. Mijn ervaring met hutten is dat ze vaak niet zo geschikt zijn om te fotograferen, maar dit is een uitzondering. Er zijn volop vogels rond de hut.

Er zitten veel kluten, en soms vliegen ze met z’n allen op. Waarom is dan (ons) niet duidelijk, maar het wel een mooi zicht!

Kluut Kluut

Een krombekstrandloper, voor mij een nieuwe soort. Het is een heel onopvallend vogeltje, klein en bruin. In het broedkleed zijn de mannetjes mooi rood.

Krombekstrandloper Krombekstrandloper

Jonge bontbekplevier, nog zonder de karakteristieke orange-zwarte snavel van de volwassen vogels.

Bontbekplevier Bontbekplevier

Een bosruiter, voor mij een nieuwe soort. Deze vogel zat in het poeltje voor de vogelhut, waardoor het standpunt wat lager is.

Bosruiter Bosruiter

Zwarte ruiters op jacht, ook al een nieuwe soort. Niet de beste foto, maar ze wilden niet erg dichtbij komen. Een ‘bewijsplaatje’ dus van grote afstand.

Zwarte Ruiter Zwarte Ruiter

Een spreeuw, bekend, maar het blijft een mooie vogel.

Spreeuw Spreeuw

Jonge boerenzwaluw zit te wachten op een hapje van zijn ouders. De ouders komen af toe langs met een voorraadje insecten, die dan in de lucht worden overgedragen.

Boerenzwaluw Boerenzwaluw
Blog

Vorige artikel

Geelpootruiter en Steltkluut
Blog

Volgende artikel

Lauwersmeer en het Westgat